سوالات متداول

پرسش های رایج

تصمیم گیری برای انجام عمل جراحی چاقی نیاز به برنامه ریزی زیادی دارد. بخشی از این فرآیند ، پرسیدن سوالات مناسب در مورد چگونگی آماده شدن برای عمل و انتظارات بعد از خروج از اتاق عمل است.

در اینجا به برخی از رایج ترین پرسشهایی که  بیماران متقاضی انجام جراحی معده می پرسند اشاره می‌کنیم:

  1. بهبودی شما چقدر طول می کشد؟

اگرچه روشهای مختلف جراحی معده و همچنین شرایط خاص هر بیمار باعث زمانهای بهبودی متفاوتی می‌شود، امروزه اکثر جراحی های کاهش وزن ، روشهای لاپاراسکوپی با حداقل تهاجم هستند که نوید بهبود سریعتر و عوارض کمتر را می دهند. با این حال ، بیماران ممکن است با توجه به نظر پزشک خود  به دو یا سه روز بستری  پس از جراحی در بیمارستان ، تحت نظر پزشک و کادر درمانی نیاز داشته باشند.

  1. چقدر طول می کشد بتوانید دوباره به محل کار خود برگردید؟ چه زمانی می توانید به فعالیت عادی خود بازگردید؟ از روند درمان چه انتظاری می توانید داشته باشید؟

بعد از ترخیص از بیمارستان، برای بهبودی کامل و باز گشتن به زندگی عادی،  باید چهار تا شش هفته تحت  مراقبتهای تغذیه ای بعد از عمل  قرار بگیرید. اکثر بیماران  به دو هفته مرخصی نیازدارند و در کمتر از ۱۰ هفته به سر کار باز می گردند.

توجه داشته باشید که تمامی اعداد ذکر شده برای دوران نقاهت با توجه به شرایط بیمار بعد از عمل و با توجه به نوع کاری که فرد به آن مشغول است ، متفاوت است و مواردی را که باید رعایت کنید ، دکتر یاسر کبیری زاده متخصص جراحی چاقی و لاپاروسکوپی پیشرفته به اطلاع شما خواهد رساند.

پس از بازگشت به محل کار بعد از عمل جراحی چاقی ، ممکن است سطح انرژی پایینی را تجربه کنید. در نتیجه ، ممکن است چند روز طول بکشد تا دوباره با یک روز کامل کاری سازگار شوید. همیشه به یاد داشته باشید که سلامتی شما برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است ، بنابراین از دستورات پزشک خود در رابطه با کار و بازگشت به فعالیت پیروی کنید.

  1. آیا بعد از عمل می توان فعالیتهای ورزشی انجام داد؟

وقتی نوبت به ورزش بعد از جراحی چاقی می رسد ، دکتر کبیری زاده شما را تشویق می کند که بلافاصله پس از عمل، پیاده روی های ملایم و کوتاهی داشته باشید ، حتی زمانی که هنوز در بیمارستان هستید. در واقع پیاده روی می تواند به کاهش برخی ناراحتی ها و درد های بعد از عمل مرتبط با جراحی معده کمک کند و روند بهبودی شما را تسریع بخشد. در ماه اول پس از عمل جراحی ، باید ورزش هایی با میزان تحرک کم و آرام را انجام دهید و از ورزش های رقابتی  اجتناب کنید و به تدریج بعد از گذشت ۶ هفته از عمل جراحی چاقی خود، سطح فعالیت خود را افزایش دهید.

۴٫آیا بعد از جراحی چاقی احتمال بازگشت وزن وجود دارد؟

چگونه می توان از افزایش مجدد وزن بعد از جراحی چاقی جلوگیری کرد؟

افزایش وزن بعد از قرار گرفتن تحت اعمال جراحی باریاتریک ، احتمال کمی دارد ولی امکان پذیر است ! در واقع سبک زندگی و تغذیه ی فرد می تواند تاثیرات مستقیمی را روی افزایش یا کاهش وزن داشته باشد.

با توجه به اینکه بعد از جزاحی چاقی تغییرات اعمال شده در حجم معده و سطح جذب مواد غذایی ، شرایطی را برای کاهش وزن قابل توجه بیماران ایجاد می کند، نباید اینگونه تصور شود که این کاهش وزن ، تا آخر عمر فرد بدون رعایت هیچ پیش شرطی برگشت نخواهد داشت و فرد می تواند عادات غلط تغذیه ای داشته باشد و همچنان در محدوده ی طبیعی وزنی بماند!

از مدت‌ها پیش می‌دانیم که چاقی در خانواده‌ها پدیده‌ای ارثی است. در خانواده‌هائی که هیچ‌یک از والدین چاق نیستند، از میان فرزندانشان تنها ۱۰% چاق می‌شوند؛ اگر یکی از والدین چاق باشد، در حدود ۴۰ درصد فرزندان نیز چاق می‌شوند، و اگر پدر و مادر، هر دو چاق باشند این رقم تقریباً به ۷۰ درصد می‌رسد (گرنی Gurney،۱۹۳۶). از این ارقام چنین برمی‌‌آید که چاقی اساس ژنتیک دارد و افراد به توجه به ژنتیک خود، سطوح مختلفی از سطح جذب کالری و ذخیره ی آن به صورت چربی از خود نشان می دهند.

پس اگر بی ام آی بالای ۳۰ دارید و تحت اعمال جراحی چاقی قرار گرفته اید یا قصد انجام آن را دارید، همواره باید به این موضوع توجه داشته باشید که بدن شما استعداد ویژه ای برای ذخیره ی کالری اضافی مصرف شده، به صورت چربی دارد.

در واقع جراحی چاقی به عنوان یک ابزار برای تسهیل رسیدن شما به محدوده ی وزن طبیعی ، بدون اتلاف وقت برای استفاده از رژیم های طاقت فرسا و شکست های پی در پی در حفظ اون ها و ورزش های سنگین ، مورد استفاده قرار می گیرد. پس همواره به این موضوع توجه داشته باشید که انجام جراحی چاقی، به این معنا نیست که شما می توانید عادات غلط غذایی و پرخوری داشته باشید و در محدوده ی طبیعی وزن خود بمانید!

بعد از اینکه توسط جراحی چاقی انجام شد ، نوبت شماست که ادامه ی مسیر تغییر را با آگاهی و هوشمندانه مدیریت کنید.

آیا سوالات بیشتری در مورد آنچه از جراحی کاهش وزن انتظار دارید دارید؟ برای تعیین وقت مشاوره و دریافت سوالات خود در مورد جراحی چاقی در تهران ، امروز با مشاورین جراحی چاقی  ما تماس بگیرید.

۰۹۱۲۷۹۰۶۹۲۸

 

نشتی معده بعد از انجام جراحی های چاقی چقدر رایج است؟

با توجه به این واقعیت که جراحی های چاقی بسیار بی خطر هستند و بیشتر آنها با موفقیت به پایان می رسند ، نشتی دستگاه گوارش شایع ترین عارضه ای است که جراحان باید مراقب آن باشند ، اگرچه میزان بروز آن بسیار کم است.

 

میزان نشتی های گوارشی پس از جراحی اسلیو معده بسته به روش آنها در هر مطالعه تحقیقی متفاوت است. بر اساس بیانیه اجماع بین المللی متخصصان گاسترکتومی اسلیو معده در سال ۲۰۱۱ ، بر اساس داده های ۱۲۷۹۹ عمل جراحی لاپاراسکوپی اسلیو معده ، میزان نشت  %۱٫۰۶ بود.

علائم شایع

علائم فیزیکی نشت دستگاه گوارش پس از جراحی اسلیو یا بای پس معده عبارتند از:

  • تاکی کاردی (افزایش ضربان قلب) بیشتر از ۱۲۰ ضربه در دقیقه
  • تب بالاتر از ۳۷ درجه سانتیگراد یا ۹۸٫۶ درجه فارنهایت
  • دیسترس تنفسی یا تاکی پنه با بیش از ۱۸ تنفس در دقیقه
  • تشدید درد شکم
  • درد قفسه سینه و/یا درد شانه
  • سرگیجه
  • احساس کلی بیماری و اضطراب

در صورت مشاهده هر یک از این علائم بعد از عمل جراحی ، فوراً با جراح چاقی خود مشورت کنید. این علائم در روزهای آینده بدتر می شوند و تا زمانی که فوراً به پزشک مراجعه نکنید ، بهتر نمی شوند ، زیرا تشخیص و مدیریت زودهنگام برای جلوگیری از عوارض بعدی مهم  است.